Producent ‘Emancipation’ heeft spijt van foto ‘Whipped Peter’ bij filmpremière

Joey McFarland, producent Emancipatieverontschuldigt zich voor de slechte beslissing die hij vorige week bij de première van de film nam.

Op 30 november ging de langverwachte film in première in het Regency Village Theatre in Los Angeles, waar Joey de originele 19e-eeuwse foto onthulde die het project inspireerde: “Whipped Peter.”

De foto toont de rug van een man genaamd Peter die in 1863 uit de slavernij ontsnapte. Met name ‘hielp hij de noordelijke blanken tegen de slavernij te keren’, zegt hij. Geschiedenisen Emancipatie Het vertelt het verhaal van Petrus.

Joey McFarland: “Ik verzamel al heel lang”

Tijdens een chat op de rode loper werd Joey gevraagd hoe hij ertoe kwam “de foto te bezitten”.

“Ik heb een foto. Dit is de originele foto uit 1863, en ik wou dat hij hier vanavond was. Ik wilde dat een deel van Peter hier vanavond zou zijn.’

Hij vertelde dat hij een persoonlijk project op zich had genomen om ‘een collectie op te bouwen voor toekomstige generaties’.

“Dat is het [sad] dat zoveel kunstvoorwerpen en foto’s niet zijn bewaard, verzorgd of gerespecteerd. En ik nam het op me om een ​​collectie voor toekomstige generaties voor te bereiden en op te bouwen. Ik verzamel al heel lang, mijn verzameling wordt aan het einde van mijn leven geschonken voor educatieve doeleinden en dat wil ik teruggeven.’

Twitter staat vol rook voor Joey

Toen de genoemde clip begon te circuleren, waren gebruikers van sociale media behoorlijk geschrokken van de hele situatie.

Velen merkten op hoe zeldzaam het voor Joey was om een ​​dergelijke “verzameling” te bezitten.

Sommige gebruikers vergeleken Joey’s sfeer met die van Dean Armitage eruit.

De situatie werd ook vergeleken met de aflevering “Black Museum”. Zwarte spiegel

Over het algemeen was de algemene consensus dat Joey zijn “collectie” voor zichzelf moest houden.

McFarland verontschuldigt zich voor de controverse over “Whipped Peter”.

Na zoveel terugslag te hebben gekregen, verontschuldigde Joey zich zondag via Instagram.

Hij begon met het uiten van zijn spijt en het uitleggen van zijn ware bedoelingen. Joey deelde ook dat hij hoopt dat de controverse niet “de boodschap van de film heeft weggenomen”.

“Ik bied mijn oprechte excuses aan aan iedereen die ik heb beledigd door een foto van Peter ter sprake te brengen Emancipatie de première Het was mijn bedoeling om deze opmerkelijke man te eren en het grote publiek eraan te herinneren dat zijn imago niet alleen een verschil maakte in 1863, maar dat het nog steeds resoneert en inspireert tot verandering vandaag… Ik hoop dat mijn acties niet afdoen aan de boodschap van de film, het verhaal van Peter en hoe . het had een grote impact op de wereld.”

McFarland noemde de foto “uitzonderlijk[s] aan de wereld”, en hij was altijd van plan om “een geschikt permanent huis te vinden” voor zijn collectie.

“Deze foto’s die voor mij bestonden, zullen er zijn nadat ik weg ben; ze behoren tot de wereld. Mijn doel is altijd geweest om het juiste permanente huis te vinden en ervoor te zorgen dat ze toegankelijk zijn, waarbij ik het belang ervan inzie. En het allerbelangrijkste: om de mensen die op de foto’s te zien zijn te herinneren en dat hun verhalen met de grootste waardigheid en respect worden verteld.”

We moeten hieraan toevoegen dat Joey reacties op het bericht heeft uitgeschakeld.

Wat vind je van de situatie met betrekking tot de foto van “Pedro harrotua” en ben je van plan deze te zien? Emancipatie?


Leave a Reply